Special Mountain Base
A szélsőséges fizikai kihívások helye

Főoldal

Szolgáltatások

Galéria

Kapcsolat
Ninja Pálya

   

A Nindzsa Akadályedzés (Ninja Obstacle Training), mára már önálló sportággá nőtte ki magát. Amerikából indult hódító útjára de ma már világszerte, speciálisan erre kialakított edzőtermekben gyakorolnak különböző szinteken a versenyzők. Nálunk egyedülálló módon gyönyörű erdei környezetben, friss levegőn, Egerben 25 különböző akadálypálya elemet lehet igénybe venni.

NEM pontosan a Ninja Warriorban látott akadályok vannak, hanem azokhoz hasonlóak és az elemek elnevezése sem az ott elhangzottak. Az angol fordításba próbáltunk egy kis humort is csempészni. A galériában a legtöbb elemről  képek  találhatók. (A képek kattintásra nagyíthatók.)


                Ninja Pálya 1/2                   Ninja Pálya 2/2

  -   Quantuple Steps/ 5 Lépés - 45°-os platformon szökellve kell áthaladni. Kétféle technika létezik rá. Az egyik, ahol csak ugrálunk, kézzel nem érintjük őket, a másik ahol minden ugráskor megkapaszkodunk.

 -  Rope Ladder/ Kötéllétra - Hossz- és oldalirányú kötéllétrákon manőverezve kell megközelíteni a következő akadályt.

 -  Knotted Rope Junction/ Csomópont - Három különböző csomós kötélen kell áthaladni, úgy hogy a lábunk ne érintse a talajt.

 -  Globe Grasps/ Labda Markoló -Tömör, marok méretű labdákon kapaszkodva  kell manőverezni.

 -  Salmon Ladder- Double Salmon Ladder/ Ninja Létra-Dupla Ninja Létra - Ninja Warriorból ismert ninja létra a nehéz akadályok közé tartozik. Egy rúdon csimpaszkodva, a megfelelő lendületet kihasználva, kell felfelé ugrálni a fokok között.

 -  Ring Toss/ Karikacsapás -  Két karika segítségével kell oldalirányban haladni egyik fokról a másikra. A mozgás hasonlít a majomlétráéhoz, ahol az erőnlét mellett a technika is nagy szerepet játszik.

 -  Devil’s Steps/ Az Ördög Lépcsője  - Csökkenő, illetve emelkedő lépcsőfokokból álló akadály, ahol a lépcső hátoldalán kapaszkodva kell felfelé/lefelé haladni.

  - Vertical Limit/A függőleges határa  - Sok Ninja Warrior versenyző szerint  ez az egyik legnehezebb akadály, ahol 3,5-5 cm széles fogásokon kell áthaladni, nehezítésképpen néhol át kell lendülni, hogy elérjük őket.

  -  Jumping Bars/Ugráló Rudak -Annyira be kell lendítenünk magunkat a rúdon hintázva, hogy elég nagy lendülettel rendelkezzünk ahhoz, hogy elérjük a következő rudat.

  - 
Pipe Slider- Flying Bars/ Csöves Csúszda- Repülő Rudak - Kétféle akadályként használható, csak haladóknak és profiknak!
Egy mozgatható rúd segítségével vagy vízszintes irányba csúszunk előre, vagy pedig megfelelő lendületet véve egy repülő mozdulattal érjük el a következő állomást.

 
Nunchaku/ Nuncsaku - Nuncsakukhoz hasonló  elemeken kapaszkodva, hintázó mozdulatokkal kell haladni előre.

  Unstable Bridges/ Instabil Híd - Láncokon lefelé lógó palánkokon kell  átlendülni, egyikről a másikra. Haladóknak, illetve profiknak ajánlott akadály. Az első palánk 4 láncon lóg, a másodikon nehezítés képpen két lánc elmozdítható, így kimaxolva az instabilitást.

  -  Balancing Beam/ Egyensúlyozó Gerenda - 5 cm széles gerendák tetején egyensúlyozva kell haladni a következő akadályig.

  
Rumbling Dice/ Dübörgő Kocka - Egy kockára emlékeztető, fémrudakkal felszerelt eszközt kell egy sínen forgatva előre haladni.

  
-  Jumping Spider/ Ugrópók   - Egy trambulin segítségével kell beugrani két függőleges fal közé ahol, mint egy pók, kezeinkkel és lábainkkal kitámasztva magunkat haladunk a falak között.

  
Rope Climbing/ Kötélmászás -A tornaórákról jól ismert kötélmászás. Magasság 4,5 m, kötél átmérője 50 mm.

  
Slackline - A parkokból jól ismert hevederzet. Egyensúlyozva kell áthaladni  egyik sarokból a másikba. 10 méter hosszúságú.

  
Campus Board/ Fogótábla - Különböző szélességű kiszögeléseken erősíthetjük a markunk erősségét.

  
Bouldering Wall/ Boulder-Fal - 3x3 méteres mászó fal.

   -  Monkey Pegs/Majomhinta  - Fűrészfog mintázatú mászó platformon oldalazva kell lavírozni. Kicst hasonlít a majomlétrára, mivel itt is lényeges a megfelelő lendület.

  
Pole Grasper/Csőfogó  - Függőlegesen felfüggesztett rudakon kell kéz és láb segítségével átkapaszkodni egyikről a másikra.

  
- Cargo Net/Mászóháló  - Ez az elem a Jumping Bars/ Ugráló Rudak után következik és azt a célt szolgálja, hogy a rúdon belendítve magunkat a hálón landoljunk.

 
Pegboard/ Kapcsolótábla   - Kettő henger alakú ék segítségével kell a kapcsolótáblán oldalazva áthaladni.

 
Chain Reaction/ Lácreakció   - Ez egy könnyítő elem a repülő rudaknál. Több  láncon felfüggesztett rúdon kell áthaladni, így megközelítve az Unstable Bridges/Instabil Híd akadályt.

 
Rope Knots/Kötélcsonk   - Rövid kötéldarabokon kell átkapaszkodni. Ez is  egy könnyítő elem a Jumping Bars/Ugráló Rudak akadálynál.  


  

ninja palya

tornapalya

akadalypalya

biztonsagi szabalyok

 

Információ


 © 2019 Special Mountain Base.hu. Minden jog fenntartva.